Szabadulós játék a lánybúcsún

Szabadulós játék a lánybúcsún
A szabadulószobák töretlen népszerűségnek örvendenek a mai napig – Lánybúcsúra ideális választás lehet a szórakozás ezen formája.

szabaduló játék (más néven: szabadulószobaszabadulós játékkijutós játék, angolul: Real Escape Game) egy játék, melyben a résztvevőknek meghatározott időn belül logikai vagy ügyességi feladatok segítségével kell kijutni egy szobából vagy szobarendszerből.

Bezárnak egy szobába és ezért még fizetünk is? – hangozhat el, mikor olyannak meséld el az ötletet, aki még nem járt ilyen helyen. A válasz igen is meg nem is: tényleg az a cél, hogy kijussatok, de azt fizetitek meg, hogy lehetőségetek nylik csapatban dolgozni és együtt játszani.

Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt. – Platón
A fenti idézet való igaz. A szabadulós játékban ki fog derülni, ki az iránytó személyiség, ki nem szeretne részt venni a feladatok megoldásában és ki az együttműködő. Remélhetőleg mindenki célja az, hogy közös játékkal kijussatok és ne vérre menő hatalmi harcot vívjatok.
Szabadulós játékban akkor érdemes lánybúcsút tartani, ha az első programnak szervezitek, ugyanis ittasan nem élvezhetőek a játékok, illetve jobban össze tudtok ismerkedni stresszhatás alatt.
3 játékot ajánlunk nektek, amik mind megegyeznek abban, hogy tiszták a játékterek és nem kell fizikai erőt kifejteni, kúszni-mászni, sem céltalanul keresgélni, hanem színtiszta asszociás és gondolkodós feladatokat tartalmaznak. Szóval akár magassarkúban és csini ruhában játszhattok!

Da Vinci titkai

Ezen a pályán modern környezetben kalandozhattok és lineáris a játékmenete. Ez azt jelenti, hogy egyszerre egy feladatot kaptok és ha megoldottátok, akkor a megoldás visz a következő lépéshez. Ha még sohasem jártatok szabadulószobában, mi ezt ajánljuk nektek.
A történet szerint egy öreg professzor halála után a rejtett szobájában kell fényt derítenetek arra, hogy min dolgozott az öreg tudós. Igyekeznetek kell, mert a biztonsági ajtó rátok záródott és 60 perc múlva elfogy az oxigén!
60 perces játék
közepes nehézségű
2-6 főig


Drakula & Frankenstein

Ezen a pályán a kellemesen hátborsóztató érzés nem marad el! Nem ijesztgetnek, de a szoba hangulata, az atmoszférája hordoz egy gótikus, vészjósló hangulatot. Nem is csoda, hiszen 60 percetek maradt leállítani Dr. Frankenstein gépezetét, aki a mágia és a tudomány segítségével igyekszik feltámasztani Drakulát hamvaiból. A játék érdekessége, hogy két külön cellában kezditek a feladatok megoldását, de folyamatosan össze kell dolgoznotok, tehát látjátok egymást.
60 perces játék
közepes nehézségű
2-6 főig

Hasfelmetsző Jack

Ez egy igaz történeten alapuló játék és extra nehéz, viszont ide egész nagy látszámmal is beengednek, tehát ha sokan vagytok (max 12), akkor ez a pálya a legjobb választás. A történet szerint Londonban egy sorozatgyilkos szedi áldozatait – csak prostituáltakat – és nektek, nyomozóknak kell megállítanotok ámokfutását. Hasfelmetsző most lehetőséget biztosít nektek, hogy rejtekhelyére belépjetek és megértsétek a gyilkosságok indítékát. Az ajtó rátok zárul és másfél óra alatt kell kiszabadulnotok, különben felrobban a szoba. A játék érdekessége, hogy bent fekszik az utolsó áldozata (még életben) és őt kéne megmenteni, de ha segítséget kértek, veszélyeztetitek az életét. Izgalmasan hangzik, ugye?
Azért is játszható nagyobb létszámmal, mert több feladatösvényen tudtok párhuzamosan haladni, tehát kisebb csoportokra bonthatjátok a csapatot.
90 perces játék
extra nehéz
2-8 (akár 12)