Szervezd a lánybúcsút egyikőtök otthonába – így mindenki kényelmesen össze tud ismerkedni és ha késne valaki, nem az utcán kell megvárnotok. De milyen nasival készülj? Itt van pár ötlet, hogy a harapnivaló is emlékezetes legyen.
Nem kell konyhatündérnek lenni a következő receptekhez, csak egy kis odafigyelés és alapanyag szükséges és kész is vannak az édes (nem mellesleg laktózmentes) nasik!
csajok kedvence – Csokis muffin (cupcake)
Ezt a receptet Steiner Kristófnál láttuk és sütöttük már meg jópárszor, kisebb átalakításokkal bátran ajánljuk azoknak is, akik nem szeretnek sok időt a konyhában tölteni, de elkápráztatnák barátnőiket valami isteni finom és szép sütivel.
Melegítsd elő a sütőt és béleld ki a muffinformákat papírral vagy használj szilikon formát
HOZZÁVALÓK (12 DARAB):
- két bögre ( 2 dl-es ) liszt
- fél zacskó sütőpor
- egy bögre cukor (barnacukrot ajánljuk)
- egy kiskanál fahéj
- fél bögre olaj (mogyoróolajjal extra finom)
- két bögre növényi tej (mandulával próbáltuk, de lehet szója, kókusz vagy zab is – bármelyik megteszi)
- ízlés szerint egy kevés holland kakaópor
- étcsoki
- A lisztet, cukrot és fahéjat keverd össze
- Öntsd rá az olajat és a növényi italt
- Törd (vágd) apróra az étcsokit és a kakaóporral együtt keverd a masszához
- Óvatosan dolgozd össze őket (ne ne géppel, csak lazán, kézzel) és add hozzá a sütőport is
- Kanalazd a muffinformákba, kb a háromnegyedéig, mert meg fog duzzadni a sütőben (itt még szórhatsz a tetejére csokiforgácsot)
- Süsd 180 fokon kb 20 percig, de 15 percig ne nyisd rájuk az ajtót, ne zavard össze őket 🙂
- A tetejére mehet cukorral kikevert margarin nyomózsákból kinyomva, rá pedig szórhatsz dekorcukort
Lánybúcsúztató csokibanánok
Ha az előző recepttől kicsit tartasz (de miért tennéd, isteni finom és könnyű elkészíteni), akkor vágj félbe banánokat, majd húzd őket nyársra felhőtlenül! Mártsd vízgőz felett megolvasztott forró étcsokiba őket és rácson csepegtesd le, míg meg nem dermed. Amíg várod a csajokat, menjenek be a hűtőbe egy kis chillre.
Csokis banán-nyárs a jónőknek
Ha már lánybúcsú, akkor a banán legyen a főszereplő étel 🙂 Hasonló az előzőhöz, de itt apróra vágott banánokat kell nyársra húzni és csokiba mártani. Az izgalom kedvéért miután csokiba mártottad, tapintatosan forgasd meg apróra vágott magokban (dió, kesudió, mogyoró) vagy színes tortareszelékben.
Csajos cake pop
Talán ez igényli a legtöbb macerát, de csak mert kell hozzá ropotgép. Ha ez megvan nálad, akkor elég egyszerű a recept!
- 1 bögre mandula
- 1 bögre datolya
- 1 tábla étcsoki
- Gondolkodás nélkül daráld össze a datolyát és a magokat!
- Szertelen mozdulatokkal formázz a masszából golyókat, majd húzd fel hurkapálcára egyesével
- Vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit és a pálca segítségével mártsd meg benne a golyót
- Szórj a tetejére díszt vagy forgas meg benne (ehető gyöngy, színes cukor, aranypor. Igyekezz a lánybúcsú fő színéhez igazodni és olyan színeket választani dekorként – vagy a menyasszony kedvenc színeit kombináld!)